Ja kyl se kohta si tulleeki, ko tännään on aurinko paistanu nin nätisti koko päivän! Mää olin pihallaki tosa jo pari tuntiaki, ko nin on hiano ilma kerranki.

Mää sain taas pari uutta sannaaki, toinen on tassi ja toinen on funteerata. Toi tassi meinaa ninko aluslautasta, kahveetassia yleensä siis. Ja funteeraaminen on sitten ajattelemista ja miättimistä. Tosta tassista on pakko kertoo yks juttu ko mää olin mukula. Me käytiin ussein kattomasa semmosta tuttua mummua, tais se olla jottain suvunloppuaki, ja muistan sik ko me mukulana Velipojjaan kans sitä kotona aina krekotettiin ja matkittiin si kans. Sillä mummulla meinaan oli semmonen tapa, ko se joi kahveeta, ni se ryysti sen kahveen siittä tassilta sokeripalan lävitte suuhunsa. Kai se sillai sitä jäährytteli, ja tiä vaikka meitille mukuloille sen olis vaan tehny ninko ohjelmanumeroks. No me kumminki sitä hörötettiin sitä kamalaa ryystämistä, mut kotona vasta tiätysti :D

Sim mun tuli miäleeni tosta tassista kans semmonen sana ko kooli. Meen äiti ruukaa viäki panna mustikkasopan semmoseen lasiseen kooliin, siinä se si jähtyy äkkiä. Se kooli on siis semmonen ninko kulho. Ruattin lainoja se taitaa olla toiki sana, ninko vissiin aika moni sana tullee siältä mut vaan satakuntalaiseen suuhun sovitettuna.

Kovin on vähä noita kommentteja kertyny, paa sääki käyren panemasa omas sinne jos et oo viälä saanu aikaseks! Määki si näen ketä täälä käy :)