Joo, tarttee heti panna taas ylös, ko tuli tosa miäleen semmonen ko krotti. Tai Marjaana sem mum miäleeni toi, mut kumminki. Se krotti ei oo mittään sukua sille merikrotille, ko krotti ov vaikka räkäkrotti tai si ihan vaan krotti, semmonen luutu tai joku rätti.

No si yks mun oikein suasikeista, tikkurit! Mulla on niitä iso kasa ko aikonansa mummu on niitä mulle kutonu, ja oom mää Marjaanaltaki semmosia saanu, lahjaks meinaan. Mut ne on siis tumput ne tikkurit. Ja erelleen on tääki sana käytösä, varsinki isä ja mummu puhhuu vallan tikkureista. Mää en ookka semmosia kutonu, konnen mää ossaa tehrä sitä peukaloo... Vaikka ei kai se vaikee olis, ko opettelis vaan. Tai sit tekis semmosia peukalottomia :D

Marjaana kommentoi tuala noita ruakia, ni semmonen tuli miäleen ko väskynäsoppa. Sitä meen äiti ruukaa tehrä (siihen kooliinsa) joulunaikaan varsinki. Tai no sis se voi tehrä sekametelisoppaaki, hyvvää on kumpiki. Väskynäsoppa on ninko semmosta misä on kuivattuja viikunoita, jas sis se sekameteli on semmosta mihin on pantu kuivattuja luumuja, rusinoita ja aprikoosia. Sis se meen äiti tekkee siihen ison kattilallisen riisipuuroo kyytipojaks! Täsä tullee oikein nälkä ko tämmösiä alkaa miättimään, tarttee vissiin si syärä jottain enneko ne tyät kutsuu.