Vaikkei sitä heilaaka oo, mut kyl on ollu si hiano päivä. Mää kävin Marin kans lenkillä ja siinä sik ko aurinko lämpymästi paisteli, ni mentiin käymään terassilla yksillä ;) ja yksiin se jäiki, konnei kummallaka ollu enempää rahhaa mukana eikä kortteja eikä mittään. Ja ihan hyvä niin, vaikkei mulla huamena mittään sen parempaa ohjelmaa ookka.

Mää tulin sik kottiin ja otin tua takapihalla siv viä vähä lissää sitä aurinkoo, söinki oikein ulkona ko oli nin mukava siinä lämmösä istuksia. Ensimmäinen oikein semmonen kesäpäivä, haisiki ihan kesälle ku käveli tuala koivujen ja uuren ruahikon lähellä! Nys siä alkoki si tuuleen, ettei siä ennään nin lämmin ookka. Äkkiä se tällai viilenee, konnei viä oo kunnon kesä.

Nyt täytyyki päivittää noita sanoja taas, mää oikein kirjotin ylös niitä täsä välillä ko muuten mää unohran ne taas si. Ensimmäisenä semmonen ko plakkari, se meinaa ninko taskua. Äijät ussein pittää lompuukiansa persplakkarisa, vaikka mää en oikein semmosesta tavast välitä. Pruhjottaa ne housut si muutenki ja sik ko viä sinne on paksu lopuuki pantu, ni ne housut roikkuu siältä persauksista sillai muarottomana. Parempi ko pannee sen lompsansa johonki mualle.

Si tua kotonapäin on semmonen sanontaki ko katin kontit. Ja ne kontit on si jalat tiätysti. Meen mummu käyttää tota katin kontit sanontaa erelleen, se meinaa sillä et joku ei pirä paikkaansa, mut sitä mää en kyl tiä mistä tommonen sanonta on alkunsa saanu. Jos joku viksu ja vilmaattinen tiätää, ni kerro nym mullekki si!

Meilläpäin on kyl latojaki, mut sim meillä on semmosia suuleja kans. Ne on semmosia puisia rakennuksia, vähä ninko latoja sik kans ja millon mimmosenaki varastona pirettyjä.

Nym multa loppu sanat tältä errää, mää jatkan niitä si taasko saan jottain päähäni. Ja tiätysti erelleen niitä saa sim muukki laittaa tänne mua ja muita ilahruttaan!