No se kakko, josta mää jo aiemmin mainittin, ni se on semmonen vaalee hiivaleipä. Jumalattoman hyvvää ko lämpimänä saa, semmosta oikein puillalämmitettäväsä uunisa tehtyä, ei tartte muuta ko voita päälle ja kylmää maitoo juatavaks!

Si on tiätysti hantuuki ja nestuuki, tullee suaraan ruattista, eli käsipyyhe ja räkäliina. Nenäliinaks vissiin sanotaan ennemmi.

Kota löytyy täältä Lapistaki siältä täältä, mut meilläki oli kotona kota. Meillä se vaan tarkotti semmosta karjakeittiöö. Mukulana menin ussein kattomaan ja auttamaa ko tehtiin koran paran alle valkee!

Me saatiin mukulana karata ihan vappaasti pisin mettiä. Toi karraaminenka ei vissiin oo nykyään nin kamalasti käytösä, mut meilläpäin se tarkotti ihan vaan semmosta juaksemista

Mulla ja mun kaverilla Marilla oli tapana krekottaa si niin mahrottomasti. Ja om meillä viäki se tapana, ko ollaan kumpiki semmosia vähemmä vakavia ihmisiä. Koulusa se vaan si opettajia harmitti, ko olis tarttenu olla hiljaa siä tunneilla, ja me vaan nauraa kiherrettiin omia juttujamme.

Näitä mää jatkan si myähemmi, mut pankaa ihmeesä lissää, jos miäleen jualahtaa!